Wapeningsstrips Uni-Axiaal uit polyvinylalcohol

Herkules® PVA

Product Tabs

Productomschrijving
Omschrijving 

Texion’s Herkules wapeningsstrips gemaakt uit polyvinylalcohol (PVA), zijn een uniaxiaal product voor wapeningen met een lange duursterkte. Polyvinylalcohol heeft zeer goede kruip eigenschappen en is goed bestand tegen de meeste chemicaliën.

Toepassingen 

Gebruik Texion’s Herkules® PVA wapeningsstrips voor elke wapening waarvoor een lange duursterkte nodig is en waarvan de aanliggende grond olie, vetten, oplosmiddelen bevat. Ook in gronden die gestabiliseerd zijn met kalk of cement en die een pH hebben van 9 – 13 is PVA aangeraden. Wanneer kunststof verankeringen rechtstreeks in beton worden verankerd is PVA, zonder beschermende omhulling, goed bestand tegen de hoge pH waarden die zich voordoen tijdens het uithardingsproces. 

Typische toepassingen zijn:

  • wapening van ophogingen die gestabiliseerd zijn met kalk op cement
  • gewapende grond, vaak in combinatie met verticale betonelementen
Samenstelling en kenmerken 

PVA wapeningsstrips
De PVA wapeningsstrips worden geleverd in banden die  bestaan uit hoogmodulus polyvinylalcohol. Het eindproduct is lang en plat en heeft de vorm van een strip. Afhankelijk van de nodige sterkte worden polypropyleen garens mee geweven. Deze leveren geen bijdrage aan de sterkte en hebben enkel de functie om de stabiliteit van de weefconstructie te verzekeren.

Herkules® wapeningsstrips
Herkules®-wapeningsstrips zijn uniaxiaal met een treksterkte van 50 tot 1400 kN/m. De breedte van de strips wordt bepaald aan de hand van de treksterkte die nodig is om de stabiliteit te verzekeren. Er wordt een optimum berekend tussen de nodige sterkte (in kN/m) per meter, het aantal en de breedte van elke strip. Typische breedtes zijn 0,10 m en 0,40 m.

Voordelen 

U moet maar heel lage veiligheidsfactoren opnemen in de stabiliteitsberekening voor wat betreft eventuele beschadiging tijdens de installatie en voor aantasting door de omgeving.

Uitvoering 

Leg de Hercules®-wapeningsstrips evenwijdig naast mekaar en zorg voor voldoende voorspanning.